Aug 28, 2008, 9:56 AM

Изтъркан филм 

  Poetry
597 0 12

Изтърка ли се лентата?
До край?
Въртиме този филм с години.
Трънливи пътища.
И слънчеви пътеки.

(Те къде са?)
и Ад, и... Рай.
Целувки и оплювки...
Камъни по... мен.
По теб?! Едва ли...
Не им ли свикнах?

Не. Защо?
Участвала, или пък не,
неволната актриса,

номер... N-ти.
А всички хубави моменти -
в развален каданс...
На преден план - все тъмните.
Къде са другите му елементи?!
А после -

със последните субтитри -
мойто име?
Епилог.
Май време е да сляза от екран.
Безмълвна, ще се спусна
в публиката, долу.
Ще гледам притаена, тъмния екран.
Единствено за шоуто,
нали ми е вродено?!
А публиката гледа отстрани.
Немей.
Най-после надпис:

Край.
И... аплодисменти!? За кое и как?
Но свърши се...
Последен глас.
Нали и аз все още
мога да решавам?!
Докога? И как?!
А тази лента, моля,
в коша изхвърли!

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??