Jul 11, 2018, 9:41 AM

Извън причината 

  Poetry
188 0 0

 

Болката живее в теб,
като някаква гигантска амеба,
която протяга пипалата си,
за да се докопа 
до причина,
от която да пие
жизнени сокове.

Явно си ослепял,
щом не виждаш,
че светът просто си съществува 
и не му пука
кой страда
и кой умира,
защото мнозина се раждат
и се радват,
и светът е вечен
на фона 
на твоето кратко съществуване.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??