Apr 23, 2012, 9:35 AM

Извървяна пътека 

  Poetry » Love
549 0 2

Извървяна пътека

 

Пътека –

тя пази още стъпките на онова момиче –

не ги ли чуваш ти?

Прозира синьото небе –

отразило онези пролетни очи –

не ги ли виждаш ти?

 

Вървим по таз пътека –

доскоро пълна със живот,

пътека – спомен парещ, въглен жив.

 

Във бъдещето или в миналото –

къде ни води тя?

 

Вървят по нея нови стъпки,

които искат другите да заменят,

но тя не ще ги чуе,

пътека – мъртва, извървяна.

 

Вървим –

в краката ни килим от жълти,

мъртви веч листа,

дървета мъртви и треви;

водопад – застинал, мъртъв,

искащ отлитащ миг да задържи.

 

Струйки ледена вода –

по някой скъп изплакана сълза.

Чувства мъртви можеш ли да възкресиш

във тази мъртва пустота.

 

А знам,

че някъде те чакат две очи,

и две ръце жадуват те –

потърси ги ти.

 

Тръгни със тях,

но по таз пътека –

никога не ги води.

© Даниела Петракиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??