Mar 24, 2021, 2:06 PM

Жабка с шапка 

  Poetry » For kids
489 0 0

 

Палавата малка жабка
днес си купи от пазара шапка!
Сложи я веднага на главата –
припна да я видят из гората!


Първо Зайко шапката видя
и на Жаборанка скрито се присмя!
После Лиса – елегантна и помпозна
Жаборанката подмина крайно сериозна!


Меца с Жабката любезно се здрависа,
после да събира круши се улиса...
Катеричката пък весела, игрива
на Жаборанка каза, че със шапка
много ѝ отива!


И мишлето бързо, бързо я похвали -
после втурна се котаци да лови в чували!
Вълчо гладен за закуска
Жаборанката подгони – да я схруска!


Ежко покрай Жабката се претърколи,
бутна я и шапката събори!
Свраката крадлива шапката отнесе -
във гнездото нависоко я занесе!


Жабката нещастна взе да плаче
и тогава срещна я едно едно юначе!
То предложи ѝ да ѝ помогне,
но да скокне тъй високо надали ще смогне!


Е, опита нашето юначе –
вирна то червеното калпаче
и размаха шарените си криле...
Шапката на Жабката успя да върне
нашето юначно, смело, шарено... Петле!
 

© Даниела Ганчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??