Mar 31, 2024, 10:06 PM

Жажда за полет 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
178 13 14

Живеят спомените в сочната лозница

и в пъпките на цъфналата круша,

в прегръдка майчина и в бащина десница.

Как искам в скута мамин да се сгуша!

 

По прашни улички на воля да се шлаяя,

на припек на чардака да приседна,

с връстници по поляни да играя -

картина чудна моя ненагледна.

 

Пораснах. Помъдрях ли, все се питам.

Научих ли кармичните уроци?

Към спомените честичко политам,

пречистена от пагубни пороци.

 

Орисана и в радост, и в неволи,

да търся истина и справедливост.

Кому са нужни злоба и крамоли?!

Дари ме, Боже, с воля и търпимост!

 

Да пийна сок от старата лозница.

В разцъфнали дръвчета превърни ме.

С крилете на свободна гълъбица

да мога да летя, благослови ме.

 

© Златка Чардакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??