Жалба
На къде отиваш? Закъсняваш вече.
Утрото се стъмва. Бъдното далече.
Топлото е кратко – падат снеговете.
Светлото го няма – плачат дъждовете.
Вятърът простенва в пареща целувка.
Изгревът потъва в жалба на гугутка.
Жали да жалеем, Отечество мое!
В кръстопът потъва всичко свято твое!
© Стойна Димова All rights reserved.
Поздрав от мен за всички вас! Желая ви здраве и спокойна вечер!