Aug 1, 2008, 4:02 PM

Жега 

  Poetry » East forms
536 0 4

ЖЕГА

 

Слънчев откос

поваля изгорели треви

в пламтящо лято.

 

Опърлени цикади

стържат неистово

по гъгнещата жега.

 

Презрели слънчогледи

жилесто свеждат лица

пред безпощадното слънце.

 

Ожулена земя

набръчкано се мръщи

на лятото.

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??