Aug 24, 2012, 9:52 AM

Желани гости 

  Poetry
339 0 1

Почти свикнах с новите си гости,

когато на вратата отново се почука.

Подскочих и бързо на пръсти

погледнах през тясната пролука.

Там, на прага, стояха три жени,

усмихнати, някак мили.

С дълги, красиви коси,

а две от тях ги бяха на опашка свили.

Чернокосата наричаха я Вяра.

С прегръдката си върна ми вярата в живота,

тя ми даде цяра,

който да ме съживи от шока.

Последва я надеждата.

Тя накара ме отново да мечтая,

върна ми жаждата

красотата на света пак да позная.

Последна, и малко срамежлива, беше любовта.

В миг изгони всичката болка и тъга. 

А аз след секунди вече бях силен, щастлив.

Бях смел, красив, обичан и малко див.

© Любослав Цветанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хареса ми след "Нежеланите гости" винаги идват и желаните само трябва да ги почакаме с търпение !!!!
Random works
: ??:??