Dec 20, 2019, 11:50 AM

Желанията на живота 

  Poetry » Other
412 2 6

Пожела ли животът красив
да развее криле за наслада,
да запее, да пише с молѝв,
да въздиша, да става и пада?

Да остави букет на жена –
и да прави от нищото нещо,
да забрави за всяка злина
и да чака в чакалня гореща.

Да вечеря на свещи с мечти.
Да намери душа. Да обича.
Да посреща лъчите в зори.
Да целуне земята. Да тича.

Пожела ли животът игрив
да блести, да се лее, където
за детето светът е чуплив –
като пясък в дланта на морето?

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??