Jun 5, 2018, 2:14 AM  

Желязото не плаче! 

  Poetry
224 2 1

Кой каза, че желязото не плаче?
На скръб не се поддава?
Не рони и сълза?

 

За Истината питайте ковача
родил го с много сръчност,
с майсторска ръка.

 

Излязло от огнището на Хефест
от него палешник и брадва става...
Кънти, ... Звънти, ... шегува се така...

 

Родено в стиховете и в ръцете на ковача
За винаги оръжие остава!

 

Поне докато изяде го Вечната Ръжда...

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??