Mar 23, 2010, 9:01 AM

Жена и Пролет си приличат! 

  Poetry » Love
1273 1 6

Жена и Пролет си приличат!

Неравновесие - във всичко!

Ту, заземени, те увличат,

ту са в Небето волни птички...

 

Ту ласкави, ту агресивни,

ту, пък, със котешките форми,

загадъчни и експресивни,

ту тих са Бриз, ту пък са Щормът...

 

Ту са разцъфнало кокиче.

Ту са в тревата сълза на мъж.

Жена и Пролет си приличат:

Ту Слънце ясно, ту пък Дъжд...

 

Ту са платно, сред океана,

ту в дъното забита котва,

ту Юнгата, ту Капитана,

ту Божи Дух, ту постно сготвено...

 

Ту те са Слънцето високо,

ту те са Въздухът навън,

ту те изгарят много покриви,

ту разцъфтяват, даже, пън...

 

Жена и Пролет си приличат!

Ту те прераждат, ту пък губиш...

Пристигнат ли, така привличат,

че ти се иска да ги любиш...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Приятно е да срещнеш сравнение на жената с пролетта! Колкото и недостатъци да има, все е обичана!
  • А може би равновесието е в красотата, която носят. Някъде в нея, ти просто си... ти! Благодаря!
  • Определено - да! Поздрав!
  • Много си прав!("Жената е поезия и проза"-Давид Овадия)Поздравления за прекрасния стих!
  • Да, Зем! Много си приличат!
  • Благодаря Зем.! Много е вярно!
Random works
: ??:??