Жена-огнище мислите ми стъква
и лумват в мене мъжките мечти,
езиче полудяло се промъква
в съня ми и разпалващо трепти...
И клоните на моето желание
са вече само къс от топлина,
изгарящи от дивото дихание,
раздухало на порива жарта...
И зная аз, че ако се събудя,
гореща длан ще търся онемял -
върху огнището ще легна
и в пламъка - ще стана цял ...
© Михаил Цветански All rights reserved.
гореща длан ще търся онемял -
върху огнището ще легна
и в пламъка - ще стана цял ...
Силно, докосващо...
Поздрави!