Jan 7, 2009, 8:52 PM

Жената е лава и лавина 

  Poetry » Phylosophy
782 0 4

Жената е лава и лавина

с душа като земните недра,

пулсираща,

пламтяща,

изгаря те

и те покрива,

но тя е живата вода

непокорна

и възраждаща,

тя е огън

и печал,

вечната Пиета,

що крепи света,

меси хляба

и разпятието носи,

иде от вечността.

Виното в кръвта преражда,

тя е в първата дъждовна капка.

© Павлина Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??