Една добра жена със име снежно,
чисто като белия сняг и нежно.
Една жена с голямо сърце и душа,
съпруга, майка и любяща дъщеря.
Снежанка, името и снежно и бяло,
на една жена в сърцето с радост и тъга
Поглежда навън и там сняг е наваляло,
снежинките са бели преди да паднат в калта.
Един живот труден, изпълнен с борба,
на една силна жена, тя е от нашия, от рода.
Един силен род от красивото село Тополница,
тя се бори и не се предава никога в живота.
Сега е Коледа, весело е край старата камина,
събрала е край себе своите мили деца.
Тя и съпруга са заедно, отдавна двамина,
в трудности и неволи се борят, запазиха рода.
© Валентин Миленов All rights reserved.