23.12.2021 г., 12:21 ч.  

Жената със снежното име 

  Поезия » Философска, Гражданска
479 0 2

      Жената със снежното име

 

Една добра жена със име снежно,

чисто като белия сняг и нежно.

Една жена с голямо сърце и душа,

съпруга, майка и любяща дъщеря.

 

Снежанка, името и снежно и бяло,

на една жена в сърцето с радост и тъга 

Поглежда навън и там сняг е наваляло,

снежинките са бели преди да паднат в калта.

 

Един живот труден, изпълнен с борба,

на една силна жена, тя е от нашия, от рода.

Един силен род от красивото село Тополница,

тя се бори и не се предава никога в живота.

 

Сега е Коледа, весело е край старата камина,

събрала е край себе своите мили деца.

Тя и съпруга са заедно, отдавна двамина,

в трудности и неволи се борят, запазиха рода.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??