Jul 22, 2010, 4:20 PM

Жестокост 

  Poetry
803 0 2

Като изстинала храна във мръсната чиния,
надвиснала над нас е грозна проклетия.
Тя е там.
В поройна нощ - скитник без подслон,
на улицата - куче, без храна и дом.

Жестокост подла ни ранява и убива,
готова е да ни обсеби, щом сами се поддадем.
Мразим и я храним да е жива,
грешката във себе си сме слепи да съзрем.


От омразата се ражда озлобена
и превръща  се във сила.
Аз не бих приличала на нея...
Бих простила.

© Елица Наумова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Страхотно е! МНОГО силен финал!
  • "От омразата се ражда озлобена
    и превръща се във сила.
    Аз не бих приличала на нея...
    Бих простила."Това много ми хареса,хубаво е да се прощава!Харесва ми!!
Random works
: ??:??