Jan 13, 2024, 11:21 AM

Житейско 

  Poetry » Humour
182 4 4

Обича да се предизвиква,
недоузрялата ми тиква,
сред делника – на думи скъп,
че май е хвърлен моят пъп,

в обсерваторията, гдето
на хвърлей само е небето
и се посипва звезден прах...
Не чувам никого от тях.

 —Не се ли вижда, че е лелка,
какво насам-натам се стрелка?
Дори да падне с тътен глух,
веднъж оплакване не чух.

И старостта от мене бяга,
животът – шапка на тояга,
а трудности, да искаш – бол
понякога горчат от сол,

словата ми, но отминава
и болка, радост, и забава,
щом е от обич окрилен,
дори помръкналият ден.

Така ще си умра, изглежда,
раздала светлата надежда,
докрай, с парченцата небе...
 —За този свят съвсем не бе,

И ще се чудят, ще се маят,
дали за мен е място раят,
дали да слагат камък бял,
за някой – все напук живял?

Ако пък горе ме приемат...
Това е вече друга тема,
ще се завръщам с полет тих,
с поредна лудост, смях и стих...

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви!
  • "И ще се чудят, ще се маят,
    дали за мен е място раят,
    дали да слагат камък бял,
    за някой – все напук живял?"
  • Пиши, Наде!
    Имаш дар от Бога-твори и не спирай!
    Магия си и вълшебство!
    💖💖💖
  • Мъдро решение, Наде, стой си тук, радвай ни със стиховете си, защото са стойностни! 💖Здраве ти желая и много светли и вдъхновяващи моменти!
Random works
: ??:??