Dec 11, 2021, 3:09 PM

„Жива Библиотека“ във Велико Търново 

  Poetry
399 0 1

Те, висшите закони на душата, развиват се неспирно всеки ден.
Понякога се губим в тъмнината, където сме на болката си в плен. 
Понякога намираме утеха в познатите на всекиго дела –
даряване на шанс или на дреха на някого, премръзнал на студа.

Понякога душата ни се лута и дните си отиват като дъжд.
Животът е в безценната минута. Животът се Живее тук. Веднъж.
Решиш ли да намериш светлината, на своята тъга се усмихни.
Когато се изправиш пред вината, мисли и страховете прегърни.

Мисли и не забравяй да обичаш, когато си дори безкрайно сам.
Помни, че тишината е кокиче, а здравето и тялото ти – Храм.
Боли те – знам, но болката лекува. Подай ръка на тихия си страх.
На миналото свое не робувай. Видя ли? То е вече шепа прах...

Видя ли, че надеждата печели, а болката ти ражда светлина?
Сега Живей, човеко, без предели и дай развод очакван на страха.
Човеците са Книги – знам това, и всяка книга вчера ми допадна.
Щастлив съм, че успях да Ви чета в прегръдката на Център „Ариадна“!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всеки куплет завършва с поанта, а това не се вижда всеки ден. Сърцето ти е добро и поезията ти зове към вяра, надежда и любов
Random works
: ??:??