Jan 30, 2009, 1:24 AM

Жива песен 

  Poetry » Love
478 0 3

Обсипа ме с цветята на лъжата
и как ухаят гордо те.
Омаян си от фразата "крилата",
че можеш да живееш и без мен.

За прошка, грешен, молиш ти,
а знаеш ли, че те обичам.
На себе си, на другите прости - 
на жива вечност те обричам!

И не жена, а някой в мен
сърцето ти увлича в кръговрата.
Духът ти се преражда съвършен
от словото на истина излята.

За прошка още молиш ти,
но вече знаеш колко те обичам,
че моята любов не те кори
и в жива сила те обличам.
. . .
Със милост те привличам... 
във святост те обличам...
На жива вечност те обричам!



(март 2000 г.)


© Агапея Полис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ех,малко време ме нямаше в сайта а колко красиви неща си публикувала Браво ми мила много ми хареса толкова е красиво силно и някак нежно дори почусвах го поздрави!
  • Прекрасно!
  • Защо най-силни са среднощните стихове!? Поздрави!
Random works
: ??:??