Sep 4, 2008, 2:47 PM

Жива вода 

  Poetry » Civilian
429 1 2

 

                                      ЖИВА ВОДА

 

                             Колко пътища извървях -

                             прашни и стръмни,

                             удавени в кал.

                             Жива вода дирих край тях.

                             Мъртва намирах -

                             с вкус на метал.

 

                             Търся още тази вода

                             за сакатия

                             просяк пред храма.

                             За слепеца, изпаднал в беда.

                             За безплодните пазви.

                             За мама...

                             Боже!

                             Колко вода ще ми трябва!

 

 

© Мимо Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??