Живей
Бъди човек, а не човече
с нежно подадена ръка.
Живей, за да оставиш спомен
и светла диря в паметта.
Живей и обичай живота!
По-добър ще е той от сега
и като волна птица в небеса
отправи зов за свобода.
Макар да се разминеш с мечтите,
живей, за да пробиеш своят мрак
и ненадейно сълзи изпълват очите,
живей, за да опиташ пак.
Ивелина Стойова
© Ивелина Стойова All rights reserved.