Apr 25, 2012, 12:01 PM

Живей! 

  Poetry » Other
604 0 2

Животът скучен е, ала понякога забавен.
Животът весел е, ала понякога банален.
Понякога обагрен е във сиви цветове,
но и често с рози са покрити неговите мостове.


Живота има много маски,
ту тъжен е, ту радостен до болка.
Животът пълен е със нежности и ласки,
но понякога те кара да се чувстваш малък или малка.


Животът пълен е с препятствия безбройни
и много пъти ще се спъваш ти във тях.
Но недей се оправдава с клишета обичайни -
"Защо на мен" и "Пак ли аз"!


Опитай се на пълни обороти да живееш,
а не просто да си тук и да те има.
Трябва да се бориш, за да оцелееш,
за да преодолееш на живота многобройните лица.


Имай цели, имай и мечти...
бори се за това, което искаш да постигнеш.
Но не се отказвай, ако си успял почти,
и нещо малко е попречило успеха да достигнеш.


Не успееш ли от първият си път, опитай втори...
Не се отказвай, не губи желание и вяра.
Когато победиш и с препятствията се пребориш,
осъзнаваш, че си заслужава да живееш...
          ...и тогава намираш на живота чара.



П С: Вдъхновено от известната мисъл на Оскар Уайлд "Да живееш е рядкост. Мнозинството от хората съществуват, нищо повече"

© Мария Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много благодаря за хубавите думи!
  • Наистина Живота има много маски - един едва оцелява за да живее, друг съществува,нищо повече, а трети - те са рядкост,които истински живеят!
    Браво!Поздравления!
Random works
: ??:??