Jan 29, 2021, 8:07 AM

Живея 

  Poetry » Other
153 1 4

Имам стая метър  на два

и легло с пробита пружина.

Хлебец сух и постна храна,

куче вярно - стара дружина.

 

От април до ноември живея,

няма печки, кюмюри, дърва.

Под небето вървя и се рея,

сътворявам безумна мечта.

 

От аванс до заплата живея,

не пледирам за лукс и златá.

За любов и за вярност копнея,

за вълшебна и пъстра дъга.

 

Имам стая метър  на два,

но мечтите ми всички събира.

Тя е моят палат от цветя,

в него само надеждата спира.

 

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??