Nov 26, 2008, 10:35 AM

Живот... 

  Poetry
726 0 1
Какво ли трябва да ми поднесе живота,
за да ставам по-силна от преди?
Колко ли сълзи трябва да пролея,
за да се намеря в изгубените дни?

Живота бе ми като песен,
когато бях мъничко дете:
играех си безгрижно, волно
и майчина прегръдка топлеше ме.

Но попаднах в лабиринта на живота,
който изненада ми поднесе ей така -
добрата моя майчица замина,
на гурбет в чуждата страна.

Останах си сама-самичка
без топла майчина ръка,
която да ме милва нежно
и напомня, че не съм сама.

Сега съм като волна птица,
лутаща се в синевата,
тя просторна и широка е,
но някак тясна за душата!

© Ваня Станоева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поднася ни изненади, живота, но от това ставаме по- силни, нали...
    Усмихни се Ваня, бъди птица...а майката макар и далеч, винаги ще е с теб...
    Поздравления, за прочувствения и много силен стих!!!
Random works
: ??:??