??? Живот
Като разярени вълни, чувства разни,
в каменистия бряг на душата ми се разбиват.
Като морската пяна, в малкото пясък попиват.
Кротост и гняв, любов и омраза.
Гордост и срам, греховна проказа.
На сляпо се лутам в гора от измама,
като удавник се хващам за нова надежда, голяма.
Честен, коректен, но пак съм подведен.
Неволята викам, паднал и станал, но не и наведен.
Искам да дишам, но въздух не стига.
Човешката маса смъква всеки, който се надига.
Блясък и слава, богатство и разкош.
Светът става все по-лош и по-лош.
Никой на никого място не дава.
За богатство душата си някой продава.
Търсят изяви по начини лесни, но животът
не е само пари, дрога и фолк песни.
Комплексари измислени, гейове, политици.
Продажни ченгета, мутри и порно певици.
Това днес е елитът на нацията,
объркала слободията с демокрацията.
Народът стене, роптае, стачкува.
По върховете си траят, никой не чува.
Властите слепи и глухи са за народния зор.
Но БОГ ще ги съди, кат Содом и Гомор.
Макар захвърлени на бунището на суетата.
Най-ценни си остават за хората
любовта, прошката, вярата
и надеждата в добротата.
Нека живее всеки кой както си иска,
да не забравя - земният живот е със срок.
Нека всеки да знае, че ще застане пред
Съда на ВСЕВИШНИЯ БОГ.
© Валери Николов All rights reserved.