Oct 1, 2018, 11:14 AM

Живот 

  Poetry » Phylosophy
386 0 2

Що е то това живота,
щом без времето не съществува?
Няма вечност, няма квота,
а на мислите робува..

Що е то това живота,
щом без него няма мисъл?
Няма звуци нито нота,
нищо вече няма смисъл..

Може да е скитащ пътник,
страшен съдник или приятел,
или сателитен спътник,
Ние - земен предавател..

А дали е камък скъпоценен ?
Наказание ли е за душата?
Или тест е той безценен -
ключ към Рая, свободата.

Отговорите не ще открием
без приключили да сме с играта.
Бравата не ще разбием,
щом залостена е вън вратата.

Ний сме тук за да живеем,
да мечтаем , да се учим.
Времето да не пилеем.
Земен Рай да си отключим!

© Жасмина Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Животът ни е натрапен. Да не мислиш, че съм искал да се раждам! Ама майка ми ме е изцвъкала, без да ме пита.
  • Не е вярно, че без времето животът не съществува. Времето е мерна единица за тленност на материята, а мерната единица за живот е вечност, т.е. безвремие
Random works
: ??:??