Jan 4, 2008, 4:50 PM

Живот 

  Poetry » Phylosophy
717 0 6

    ЖИВОТ

 Тържища и пазари откриват днес
 за съвест и погром
 обидени ний плащаме с надежда
 на дявола в разгром

 На път от мисли, вопли
 и тихи извори от тишина
 се раждат само болки и неволи
 кълнати в миг един от светлина

 Продават се и хора вещи
 търгува се с души едни
 ах, колко пътищата лесни
 погребват плачещи в светлини

 По друми търсим и се борим
 кълнем се във вярност
 в мрак и тишина
 Днес просяци, а утре феодали
 търгуваме най светите неща.

 По прошки стъпваме и плачем
 в прокобата на миг един
 животът ражда огъня в храма
 да погребе оназ едничка любовта

© Елеонора Миладинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??