Един стих небрежно непрочетен,
захвърлен там,
сред томове унесен...
Като едно дете
захвърлено в контейнер...
Сираци, тъжно
изоставени в домове...
Бедняци много,
гладни зверове,
крадящи от бедните домове...
Живот такъв не искаме на света,
но все по-злобен става той
за нашите деца...
Ех, Животе,
нямаш ли друга страна...?
© Джена Раздатович All rights reserved.