Mar 31, 2010, 1:47 PM

Животът 

  Poetry
672 0 1

О, Животе! Нямаш ли съвест в теб да гори?

Как без пощада разбиваш човешки мечти?

Няма ли милост в твойта душа,

че пак опустошаваш всичко по света?

 

Животът, без да искаш, продължава

и мъчи те, и тягосно те дави.

Сякаш смисълът му в едно се зачислява -

да те мачка и да страдаш, и пак да продължава.

 

И отново се изправяш с надежда,

че нещо ще се промени,

ала съдбата ти животът пак подрежда,

така че да се мъчиш и да страдаш ти.

 

Все за нещо си виновен,

а животът те осъжда на тъга...

На челото му ще пише пак "злокобен",

щом изгори за сетен път самотната душа.

 

Животът, без да искаш, продължава,

сякаш смисълът му в едно се зачислява...

Да те наказва първо с наслада,

а после да унищожава без пощада...

 

© Брияна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубавото и лошото в живота се редуват!Няма само лошо или само хубаво!Имай търпение, имай вяра!Поздрави!
Random works
: ??:??