Животът ми борба е вечна,
добро ще срещна или зло?
Ще бъда ли до край човечна,
както до днес е туй било?
Да могат сили да ми стигнат,
за туй се моля всеки ден!
Отвред мъглите да се вдигнат
и светлина да грей пред мен!
Човек е божие творение,
създаден, за да извърви
живот изпълнен със съмнение,
с безброй затворени врати!
Коя ли трябва да отворим?
А истината е една:
в живота трябва да се борим,
за да открием светлина!
Тя пътя прав ще ни покаже
в трънаци, в бурени, в блата!
Така и злото ще накажем,
стремейки се към Мъдростта!
© Валентина Харизанова All rights reserved.