Feb 18, 2011, 3:39 PM

Жрица 

  Poetry
615 0 4

В жаравата пламтяща се потапям
и с въгленче от моята душа
искрица  животворна ти  изпращам,
разпалвам огъня на любовта.

На кладата съдбовна се обричам.
Магьоснически нека изгоря,
но думите сакрални ще изричам:
Жрица съм... обвита в  светлина.

Със вярата, че нося чудесата
и силата в горещото сърце,
политам като птица в небесата,
щастлива съм с разперени криле.

Поискаш ли, при тебе ще долитам,
ще кацам на перваза ти в нощта
и с трелите любовни ще изплитам
копринената нишка на страстта.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??