Jul 1, 2009, 10:25 AM

July morning/Юлско утро 

  Poetry » Love
875 0 3

Между Робърт Лангдън и Юрая Хийп

 

“The I was on a july morning,
looking for love…”

 

Без значение от средствата,
описващи поредното събитие
от историческо значение -
фактите не се променят:

 

Любовта е вечна, тя остава същата,
независимо от зрителния ъгъл на съзнанието.
И дори пречупено през призмата на самотата,
винаги лицето ти остава същото.

 

И мнима е измамата на самотата,
когато ти си спомен непринуден, нереален,
не можещ да се свърже с настоящето.
Та ти си блян, мечта, надежда...

 

Но сутринта ще дойде
и с нея ще умрат последните китари,
морето ще измие огъня от снощи,
и с нежен плясък ще отмие пепелта.

 

А някъде далеч, тъй близо до морето,
ще бъдеш вярна на сърцето си.
Клеймо ще бъде моята обител -
ще те жигосам вътре в себе си.

 

Илюзията за любов ще нажежа
и ще разпаля с нея огъня,
ще свирят пак китарите възкръснали
и плажът няма да е вече същия.

 

Брегът е глупава метафора
на това, което всъщност е морето,
а ти си само светло отражение
на плановете за сърцето ми.

 

***

И когато, не посрещнал изгрева,
заспивам пред „шедьовъра” на Браун,
измисляйки поредния си спомен
ще те набивам във сърцето си...

© Захаринчо Методиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ами така казано звучи още по-хубаво така че ще се съглася с теб.
  • Слънцето всъшност променя своя лик, точно заради мисълта, че толкова много съдби се преплитат в изгрева. Астрономически погледното Джулай е просто поредният изгрев, но в крайна сметка всичко е въпрос на гледна точка, нали
  • Безспорно така наречения Джулай е едно от най-красивите събития,не че слънцето променя някак своя лик, но самата мисъл, че толкова много съдби се преплитат в изгрева е невероятна.Произведението ти ми напомня повече за песента,отколкото за тази моя идилия, може би и затова в началото започваш точно с част от нея.Пристрастна съм,но ми харесва.
Random works
: ??:??