Aug 10, 2016, 4:33 PM

Кафе преди лягане 

  Poetry
442 0 4

Искаш ли да си със мене,
аз ли искам да съм с теб –
да забравим грижи-бреме 
омотали ни със дреб.

 

За да видим пак във бяло
този сив и скучен свят,
изтъчи на одеяло
нишките: „кой кум, кой сват”.

 

Опъни го за постеля
тук, на брачното легло.
Аз зърната ще ти смеля
на кафето, до едно.

 

И до късно дъх кафеен
ще разнася аромат,
и отново ще куфеем
в спомени от минал свят.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??