Mar 16, 2014, 7:58 PM

Кафе в събота 

  Poetry » Love
1453 1 2

Кафе в събота

 

Кафето в събота и в четири

почти е важно като манифест:

да сляза след разпети петък

на топло място и под нимб,

да чувам уличния вавилон

и всеки минувач от ниското

по шекспировски да кънти у мен.

От топлото на тъмната отвара

подир душевната ми мараня

отива си без токчета и отъняла,

отива си на тласъци скръбта.

Дали почука някой на вратата,

или тъй много искам да си ти –

доливам каничката с вяра,

две бучки захар – две мечти...

Гори страстта. Изгаря масата...

Две чашки. Като две души.

Почти е празна лявата...

А дясната, изстинала, мълчи...

Притваря клепки моето стъкло -

за някого да бъде огледално...

Не пия дъното. Там съботите

изветряват. Да, нямам други богове!

Кумири – навярно се раждат

в четири,  в горчилка кафе...

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви. Разбираме се с вас.Но не ни остава време да говорим повече. Сполуки!
  • Потопи ме в копнежа, в насладата, в тъгата, в надеждността и топлотата на повторяемостта...
    Хубаво!
Random works
: ??:??