Jan 10, 2011, 3:43 PM

Кажи ми 

  Poetry » Love
586 0 2

(по Буддах)

Кажи ми: Кой е виновен, че е толкова снежно?
Картина брезите скрежасало пишат.
Защо през нощта е толкова нежно?!
Защо все по теб стихът ми въздиша?!

Кажи ми: Защо нощем политаме?!
Късат се с пукот веригите от огнището...
Огън от свещ. Мечтите се скитат.
Криле. Пеперуди. Тайното Нищо.

Кажи ми: Защо вечерта е пияна?!
Вино тръпчиво. Топли обятия.
Бяла снага, Плитката - Талисмани...
Начало и Край. Земно разпятие.

Кажи ми: Защо с теб съм безумен?!
Цикада защо пламък прегръща?!
Всичко е думи и думи, и думи...
От тебе ще тръгват - при теб ще се връщат!


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Всичко е думи и думи, и думи...
    От тебе ще тръгват - при теб ще се връщат!"-Финалът е великолепен!
  • "Всичко е думи и думи, и думи...
    От тебе ще тръгват - при теб ще се връщат!"
    !!!
Random works
: ??:??