Oct 29, 2020, 4:24 PM

Кажи ми 

  Poetry » Phylosophy, Civilian, Other
277 1 3

Крило на птица, толкова голямо,
има ли?  Сега ми говори...
Толкова голямо, силно рамо,
на което този свят да се крепи.

Всеки в някого опора търси,
угриженост и гняв царуват.
Кажи ми... някога дали ще свърши,
хората така да се страхуват?

Защо е нужно чувства да хабят,
заплетени в криви петолиния?!
Объркани там нотите крещят...
живот ли е това, да си амфибия?

Да не можеш себе си да разбереш,
в ненужни чувства да се давиш.
И щом до сушата се добереш,
да не знаеш с въздуха какво да правиш.

Човек да си... толкова е просто...
душата с красота я нахрани.
Убий с красиви чувства всичко грозно,
избутай дяволът да плаче настрани.

21.10.2020г.

© Теодора Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??