Apr 16, 2024, 10:29 PM

Как искам да ви вярвам, но не мога 

  Poetry
82 2 4

Не мога да ви вярвам, а тъй искам,

но толкова стрели са впити в мен.

Кръвта тече и даже се разплисква –

знам, някой е щастлив да съм сломен.

 

И с тая свръхжестокост пак живея -

така разбрах какво е да съм жив.

Съдбата ще реши – да оцелея

или да следвам тайни висини?

 

"Презрение" е за рахат - рецепта,

а мерзостта сервира се в десерт.

Накрая всеки ще остави лепта,

така че, хич не смятам да съм серт.

 

Не…, аз съм тук, за да бода в очите

и ще го правя до последен дъх.

Защото чувствам скверността в душите,

прикрита от усмивката на шут!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??