May 16, 2006, 5:08 PM

Как пострада Кумчо Вълчо 

  Poetry
975 0 7
Пак е есен. Захладня. Ситен дъжд ръми в гората. Кумчо Вълчо огладнял, зъзне мокър под елата
и си мисли със тъга; вкусно агънце от где да си хапне той сега. И реши, ще откраде от кошарата на дядо. Лекичко ще се промъкне и през ниската ограда тайно вътре ще се вмъкне. Бързо вечерта се спусна. Тихо горският разбойник, мислейки си, колко вкусно ще си хапне, неспокойно в тъмнината се прокрадна, дупка си направи в плета, малко агънце открадна... Ала Шаро го усети и го погна. Вълчо бяга, но гората е далече. Грабнал дрянова тояга ей, и дядо се завтече и го здравата опуха. Скъса му от бой кожуха!

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??