Jan 8, 2015, 2:39 PM

Как се обича поет 

  Poetry » Love
445 0 4


Метафори са неговите ласки...
Очите му са изпитания...
Душата му е само маска
на безутешните терзания...

Замръква във легло на Муза...
небръснат от очакване за стих...
Обръща Богу другата си буза.
Събужда се в измамен мислен риф.

Той не е просто мъж, а вяра...
oт думите му звуци раждат се.
Обича ли... е вдъхновен от вятър,
а мрази ли - в мълчание преражда се....

Не е тъй мъдър, нито е хлапак...
но изтъкан е от неспирен огън.
Поетът е един безумен грях,
без него е нощта ти само проза...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??