Aug 13, 2007, 12:05 AM

Как умира птица 

  Poetry
2944 0 13
“Ти виждал ли си как умира птица?”
Павел Матев

 

“Ти виждал ли си как умира птица?”

Събира гълъбът  кипене на кръвта,

когато слънцето бежалостно препича

и лепне по асфалтите плътта.

Ти мислиш си –“Отлита”.

Ти мислиш си- “Успя,

надбяга се с колата ленивото крило.”

Но сам разбираш, че небето внезапно опустя

от шепа перушина по предното  стъкло.

 

 

“Ти виждал ли си как умира птица?”

Не.

Аз гледах кучето как свършва.

И как сълзата му зъмръзнала се стича

в едно дере за февруарска мърша.

Бе легнало в реката,

беше в  лед,

но козината си остави  леко

пред Господарина- Човек.

 

“Ти виждал ли си как умира птица?”

Надничал съм и в конското око,

което с циганите тича ,

но чупи крак под паднало дърво.

…..

Нима си мислиш че ще ти опиша

за чук и тишина…

Жребчето още диша

-аз искам да си е така.

 

“Ти виждал ли си как умира птица?”

На смърт съм се нагледал- не бъди глупак.

Овен пред кланницата как поредната овчица

даряваше със секс и то с мерак…

и то какъв мерак…

 

“Ти виждал ли си как умира птица?”

Да, …да… , точно ти.

Нима небе си нямаш? Не обичаш?

Ами лети!

 

Куп спомени събирам.

Живял, неизживял

Но птица как умира

Ей богу-Никога не съм видял.

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??