Apr 5, 2011, 11:45 PM

Каква бях в миналото, Господи? 

  Poetry » Other
680 0 4

Крадях ли в миналото, Господи, че ти сега крадеш от мен?

Аз лошата ли бях, Господи?

Защо почерни моя ден?

Плетях ли в миналото интриги, или изричах аз лъжи?

Убивах ли, наивница ли бях? Моля те, кажи!

 

Аз Дявола ли бях? Pанявах ли невинните души?

Защо сега ме мъчиш, Господи? Какво съм правила, какви злини?

Кажи ми, имах ли преди живот и там ли съм сгрешила?

В миналия си живот ли някого съм наранила?


Ще мине време, знам, знак ще ми дадеш.

Но как да го позная, светъл лъч ли ще е, или угасваща свещ?

В съня ми ела, още сега ще заспя, кажи ми тайната.

Какво съм сторила?

 

Аз Дявола ли бях? Pанявах ли невинните души?

Защо сега ме мъчиш, Господи? Какво съм правила, какви злини?

Кажи ми, имах ли преди живот и там ли съм сгрешила?

В миналия си живот ли някого съм наранила?

 

© Ивелина Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря на всички за поздравите и съветите! Евгения Тодорова,поправих грешката си. Дано така звучи по-добре .
  • много е сърцераздирателно и на мен много ми харесва продължаваи да твориш все така и успех
  • Много често споменаваш Господното име...а е можело само веднъж. Ако искаш опитай, да вмъкнеш само веднъж името Му, защото така не звучи добре.
  • Звучи като страстна молитва.Искренно и търсещо...Поздрав!
Random works
: ??:??