Apr 14, 2010, 9:03 PM

Каква любов?! Война! 

  Poetry » Love
770 0 7

Сред шепот от звезди и сблъсък

на налети незаконно чаши,

поруменели от изпитото вино,

се появи усмивка.

Изгревите кръстихме наши

и примигвахме невинно

под погледа на съдника,

развял над нас права

да няма Нас.

 

Каква съдба колелото ни върти?

Навсякъде царят разруха и погроми

и който се опита да съхрани

родената хармония,

то съдбата ще отреже

от сценария

именно неговите сцени.

 

Каква ти обич?! Война!

Стратегии, победи, битки

сякаш не устни докосвахме,

а се разписвахме

в листите на болката

и всеки я пращаше при другия.

Война! И кървава, и сладка.

Колко сме хазартни?!

 

Заложихме мира си

в едно проклето състезание,

от което ще си тръгнем победители,

само тръгнем ли си заедно,

хванати със трепет

и над преплетените пръсти

дочуват се от спомен - вик,

от рана - писък, от знамена развети

песен на предаване.

 

Наумихме си, че ще страдаме

и страдаме.

Наумихме си, че ще ни боли

и как боли.

Наумихме си да се разделим,

а разделени

с поглед се следим

и се ревнуваме, и надпреварваме -

чие безразличие повече боли.

 

И нито аз щастлива съм

и нито щастие усети ти.

Времето натрупва пропасти,

дай да се стегнем,

докато можем още

със сили безмерни

над пропастта мост да прехвърлим.

 

Ще те чакам в средата

на тънките въжета.

Или ме прегърни,

или срежи ги

и не се обръщай.

Аз дъното няма да стигна,

като малко пиленце

криле ще разтворя

преди сблъсъка

и ще ме аплодират птиците.

 

Но много хубаво си помисли

срязаното после ще можеш ли да залепиш?

 

© Кали Пламенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • !!! Ами да си дадат сметка, че са станали врагове един на друг и да почнат да се молят, всеки за своя враг. Програма минимум - да не се мразят, програма максимум - да се обичат, може и не сексуално!
  • Много благодаря на всички ви. Сега ако някой ми даде съвет как се прави това чудо да се сдобрят стари приятели, да си възвърнат разбирателството, като единия за кой ли път вече отблъсква протегнатата ръка, а и даже не съм сигурна защо го прави. А за да усложня задачката - тези двама приятели, обичащи се като хора и личности имаха за кратко и една любовна приказка- много красива и с много тъжен край. Между тях сега цари злобно мълчание и нелепи преструвки на безразличие и отчуждение.
  • Хубаво... !
  • Много е хубаво
  • !!!
  • Силно и разтърсващо от емоции! Хареса ми ! Поздрав,Кали!
  • "криле ще разтворя
    преди сблъсъка
    и ще ме аплодират птиците."

    Много чувствено и силно като емоция!*
Random works
: ??:??