Jun 11, 2008, 7:34 PM

Kакво е любовта 

  Poetry
1157 0 2

Kакво е любовта

(Има любов)

 

Какво наистина е любовта,

когато тя понася те на сребърни крила?

И всеки моли се: ,,Дано не е за кратко,

дано не се изложа, дано да мине гладко."

 

И какво наистина е любовта

се чуди всеки и изниква нейната снага.

Въпросите забравяш, сърцето бие лудо,

сякаш си поставен пред някакво чудо.

 

И дори и да не знаеш какво е любовта,

тя вдига те, издига те, далеч, накрай света.

И чувства, и емоции започват да преливат,

когато очите й след сън се откриват.

 

 И накрая ти разбираш какво е любовта.

Превърнал си живота си в сбъдната мечта.

Всичко за теб е толкова красиво

и насън целуваш я лениво.

 

В мислите крещиш си: ,,Тя е нещо друго и различно"

и усещаш в духа си нещо специфично,

че по друг начин усещаш радостта...

Да! Това е тя. Това е любовта.

 

 И ето ти узна какво е любовта.

Разбра какво е сладост, какво е обичта.

Е, хайде, тичай през необхватните с око поля

и обясни на всички други какво е любовта.

 

 Обясни им, покажи им, научи ги да обичат.

Своите сърца с чужди да преплитат.

Да сливат в едно с някого дъха си...

И да усетят в сърцата силата на обичта си.

 

© Васил Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • В мислите крещиш си: ,,Тя е нещо друго и различно"

    и усещаш в духа си нещо специфично,

    че по друг начин усещаш радостта...

    Да! Това е тя. Това е любовта.
    ...
    БравО Жоржи... Ф.А.1 само така
  • Обясни им, покажи им, научи ги да обичат.

    Своите сърца с чужди да преплитат.

    Да сливат в едно с някого дъха си...

    И да усетят в сърцата силата на обичта си.
    Ето този стих на мен най-много ми хареса.Браво,Жоро,продължавай все така!
Random works
: ??:??