Jul 24, 2014, 11:47 PM

Какво ли съм ù дал 

  Poetry » Love
423 0 5

                                              Какво  ли  съм  ù  дал

 

 

 

                               Отхвърли  ме  в  цветущата  ми  младост.

                               Копнежите  ми  грубо  прекоси

                               И  ги  прегази.  Аз  живях  без  радост.

                               Тръгни  си,  с  тебе  болката  носи!

                               Бях  млада  и  красива  -  разцъфтяла

                               Прекрасна  роза  -  чакаща  нощта...

                               От  обич  и  копнежи  полудяла,

                               При  тебе  бързах  да  се  приютя.

                               Отхвърли  ме  и  в  лятото  горещо

                               И  сушата  лицето  набразди.

                               Напразно  чаках  да  се  случи  нещо...

                               Къде  прогони  нашите  мечти?

                               А  греховете  с  пипала  отровни

                               Опитваха  да  се  преселят  в  мен

                               И  нямах  вече  пориви  свободни,

                               Ни  вяра  имах  в  утрешния  ден.

                               Желанията,  вулканична  лава, 

                               Изригваха,  горяха  ме  без  жал.

                               В  тях  цялата  изгарях  до  забрава.

                               Запитай  се  -  „Какво  ли  съм  ù  дал”!   

                            

© Стойна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??