Sep 22, 2021, 8:54 AM

Какво става с цветята 

  Poetry » Landscape, Phylosophy
318 5 7

    От цикъла "Сезони" - есен

 

Увяхнаха цветята. Стана тъмно.
Главици вдигат към небето, горе...
От там за кой ли път ги дебне тътена.
И чувстваха тъга във свойте корени.

 

А бурята докрай се разразяваше.
Заби камбана някъде далече...
Часовник миговете отброяваше...
Почувстваха, че краят иде вече!

 

Но странно – уж е краят, а началото
във себе си цветята притежават.
И ето, че след толкоз много чакане,
живот сега ще могат да даряват!

 

И сънищата, техните, се сбъднаха...
Самотна птица спря – да ги приветства.
Усещаше, че те не са осъдени,
а просто са обречени на Вечност.

 

Красивите им чашки се изгубиха,
и вече не са ярки цветовете,
но цялата Природа в свойта хубост
отново ще ги съживи в полето!

 

Колко много значи кръговрата
на туй така пленително изящество!
 

© Антоанета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??