Dec 10, 2014, 8:36 PM

Календар 

  Poetry » Phylosophy
340 0 0

Календар

 

По игривата усмивка на слънцето

трепти денят лъчист

и му е все едно

дали ще бъде мръсен или чист.

 

Дали дъждец ще дойде –

да го навали

или пък вятърът пройдоха

ще го разпраши.

 

Дали врабците весело

ще пеят в храсталаците

или качулки свесили

ще бързат хората, глупаците.

 

На него му е все едно –

нали е ден от календара,

завъртяно колело,

което уж не се повтаря.

 

botyo

 

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??