Nov 12, 2013, 6:27 PM

Калинка 

  Poetry » Love
401 0 1

Как искам да се кротна
след толкова лета!
Да си стоя на топло
и книжки да чета.

Знам, гълъбите скоро
ще литнат на ята,
ще кацнат на балкона
за някоя троха.

Калинките и те са
с божествени крилца
в одежди на принцеса
в зелените листа.

В избраната посока
политат без компас -
за теб подават жокер
да те намеря аз.

Не знаят, че те чакам
при мен да дойдеш ти,
когато в полумрака
камината пламти!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??