Oct 3, 2012, 3:03 PM

Капка 

  Poetry » Love
551 0 2

Капка

 

В очите ти капка ще бъда,

изваяна фино в планински кристал.

Светът ще се счупи и по ще е хубав,

и ти ще бъдеш едничкият крал.

 

Ако плъзна надолу по сърдечния улей,

ще спра на перона като сива тъга.

Ще плачеш самотен, приятел изгубил,

от прозореца няма да махам с ръка.

 

Ако падна в тревата, от лято горяла,

слепок ще ме вземе за люспа елмаз.

Пустинята пъп ще навири до бога –

два змея хвъркати, проклети от хората,

                                                           ще излязат от там...

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??