Nov 18, 2018, 8:08 PM

Капка 

  Poetry
324 1 2

КАПКА

 

Аз съм споменът ти...
Защо ме гледаш кръвнишки?
Не чакам да кажеш: - Прости!
Не очаквам даже въздишка.
Но ти отправяш към мене рога...
на тях да ме нанижеш искаш,
да промениш на миналото реда,
а то в очите ти кърваво плиска...
Аз победих с постоянство,
издръжливост и много Любов,
твоето безконечно пиянство,
бруталност, див празнослов...
Аз съм споменът ти...
Ще гриза докрай съвестта ти...
Ще се смаляваш – свещица на помен...
Ще се топи... до капка... гордостта ти.

 

18 11 2017

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравления! Победата винаги носи своите дарове!
  • Хубаво е и ще си го прибера в любими. Заинтригуваха ме тези редове. Поздравление за творбата!
Random works
: ??:??