Aug 15, 2016, 5:34 PM

Караваната на съседа 

  Poetry » Humour
545 0 3

Подарък взех му, нал' сме хора,

аз набор ключове-звезди,

че скърцаше му с плач ресьора

и ме събуждаше в зори.

 

Откакто тази каравана

качи в поляната с треви,

каквато работа подхвана –

все този "скръц" ще се яви.

 

Прибра подаръка на рафта,

бутилка ледена поби,

салатката на пуфта-пафта

той за мезенце надроби.

 

След пийването ни просторно,

тъй, деликатно, се реших

да му намекна за ресьора,

че чува се в квартала тих.

 

Да стегне там три-четри гайки,

та мир да има и да спим

и бодри, с кецовете Найки,

баирите да прекосим.

 

Послушал беше ме съседът,

но пак се будя рано в три,

към караваната поглеждам

и мисъл нова ме върти.

 

Не знам кога в нощта работи

върху съседката-душа

и ставаше ми малко кофти

хармонията, че руша.

 

И мисълта все там полита:

задоволена ли е тя,

пропусната ли е? – се питам –

та през деня да я теша.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??